Kolbásszal erősítenek az ultisok, kell az erőnléthez, a gondolkodáshoz. Mert az ulti észjáték, persze, jó lapjárás nélkül a legjobb kártyás is könnyen betlizhet.

Tavaly a verseny főszervezője, a békéscsabai Benedek Géza nyerte meg a versenyt, de most nehezebb lesz ismételnie, hiszen az országból ezernyi helyről – Budapesttől Szegedig, Debrecentől Kecskemétig, Szolnoktól Monorig – érkeznek rablóultisok a Csabai Kolbászházba és a Csabai Rendezvénypajtába a Kolbászfesztiváli Ulti Kupára.

– A kolbászfesztivál, a kolbászház nagyon jól illeszkedik ehhez a kártyajátékhoz – magyarázta Benedek Géza. – A disznótor, a kolbásztöltés után mindig előkerült a magyar kártya, és ,,szigorúan” csak ultit játszottak. A gyerekek pedig körbevették az asztalt, és ellesték a játék szabályait, a fizetési módokat, persze, akkor még 10 és 20 filléres alapon ment az ulti.

Benedek Géza kitért arra, reneszánszát éli ez a kártyajáték, és a csabai Kolbászházban, a Rendezvénypajtában a társasági ultisok és a játékot versenyszerűen űzők is összemérhetik tudásukat. És nem mindig az utóbbiak nyerik a partikat. Mert itt mindenkinek osztanak lapot…

KOLBÁSZFESZTIVÁL ULTI KUPA – BÉKÉSCSABA 2017. ULTIBAJNOKA CÍMÉRT

A verseny időpontja: 2017. július 8., szombat 9.00 – 17.00 óráig.

Helye: Csabai Kolbászház és Csabai Rendezvénypajta. Címe: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65./1

Részvételi feltételek:

Nyílt verseny mindenki számára aki, a rablóultit kedveli, és szeretné megmérettetni magát.

Lebonyolítás: a MAUSZ versenyszabályzata szerint 6 fordulós svájci rendszerben, 18 leosztással. Pontozás: 4-2-0

Csapatverseny: Előre megnevezett 3 fős csapatok részére, az egyéni versenyen elért helyezések alapján. A csapatok összeállítását nevezéskor kérik megadni!

Nevezés július 8-án 8.15-8.55-ig, kezdési időpont: 9.15, verseny vége: 14.30-16.00 óra. A 2. forduló után uzsonnaszünet. A 2-6. forduló után eredményhirdetés, majd közös ebéd.

A verseny nevezési díja: 3500 Ft/fő, mely tartalmazza a versenyrendezés, a díjazás és az étkezés költségeit.

Díjazás: I –III. helyezett kupa + oklevél + tárgyjutalom; IV.-VI. helyezett: oklevél + tárgyjutalom; citromdíj.

Csapatok díjazása: 1–3. helyezett: oklevél

Nevezés: a helyszínen, illetve az alábbi elérhetőségen: Benedek Géza, 06 20 538-0019 vagy gezab@t-online.hu.