Forró lesz a hangulat a csabai Rendezvénypajta melegedőjében február 18-án, szombaton este, éjszaka, és nem csak a forralt bortól, a teától vagy egy jó puncstól. Érkezik Kovács Józsi, a ’80-as, ’90-es legendás békéscsabai Rózsafa-diszkójának DJ-je, hogy felidézze a régi hangulatot. Kovács Józsival beszélgettünk rózsafás emlékeiről, valamint arról, hogyan, milyen slágerekkel készül.

– A Rózsafa a maga idejében egy fogalom volt, nemcsak Csabáról, hanem a környező településekről is jártak a diszkóba baráti társaságok, szerelmes- és házaspárok, valamint ismerkedni, szórakozni vágyók. Hétvégén sokszor reggel hatig ment a zene, a tánc, a buli. Mivel a legtovább nyitva tartó szórakozóhely volt, máshonnan is ide érkeztek folytatni az estét, az éjszakát. Most szombaton azokat várjuk a Rendezvénypajta retró bulijába, akik a régi hangulatot szeretnék ismét átélni. Sok mindent lejátszok, amit akkor is lejátszottam, lesz, amit eredetiben, más zenéket feldolgozásként.

A Pajta melegedője lesz a diszkóközpont, de a kihangosítás révén a jégpályán korcsolyázók is élvezhetik a műsort. Míg a szülők, nagyszülők táncolnak, felelevenítik egy-két jó ital, étel mellett rózsafás emlékeiket, gyermekeik, unokáik megismerhetik a régi slágereket, akár sportolás közben.

Hégely Sándor és felesége Ica, a Rendezvénypajta tulajdonosai hangsúlyozták, programjaik sokszínűségének éppen az a célja, hogy több korosztályt is kiszolgáljanak, hiszen sok esetben a gyermekeket szüleik, nagyszüleik kísérik el vagy éppen fordítva, a szülők, nagyszülők magukkal hozzák gyermekeiket, unokáikat is.

Kovács Józsi – ahogy fogalmazott – igyekszik mindenre felkészülni, már ami a zenei anyagot illeti. Slágerkívánságokat is teljesít, bár biztos lesz, ami feladja neki a leckét, hiszen a Rózsafában rengeteg zene forgott. Azért 30 év termése nála lesz, a könnyűzene sokszínű műfaji skálájával. Ahogy akkoriban mondták, a simulós és a gyors is forog a lemezeken.